Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2023

Захистити неповнолітніх від будь-яких проявів насильства: Мукачівська окружна прокуратура ініціювала наради щодо захисту прав дітей

   

З ініціативи Мукачівської окружної прокуратури на території району проведено кілька нарад, на яких правоохоронці спільно з представниками органів влади та місцевого самоврядування, керівниками освітніх закладів обговорили стан протидії дитячій злочинності, захист прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань. Акцентувалося і на можливості упередити такі випадки завдяки вчасному проведенню превентивних заходів.

Такі заходи відбулися у Мукачеві, Сваляві та у с. Нижні Ворота.

Їх актуальність зумовлена тим, що на території району останнім часом зафіксовано ріст дитячої злочинності. Тому існує необхідність зосередити зусилля усіх відповідальних органів наголосити на важливості превентивної та соціально-виховної роботи, профілактичної діяльності, попередження фактів вчинення протиправних дій неповнолітніми та щодо них.

Зазначені питання були обговорені і керівництвом правоохоронних органів Мукачівського району на спільній нараді, яка відбулася напередодні. Тому спроба вирішити проблематику у більш широкому колі стала продовженням спільних зусиль на цьому напрямку.

«Недопущення булінгу у навчальних закладах, фактів вчинення будь-яких видів насильства, зокрема і сексуального, щодо дітей – це ті питання, які повсякчас є актуальними для органів правопорядку. Прокуратура вважає, що робота відповідних органів та служб повинна зосереджуватися на тому, аби не допустити такі негативні явища. Маємо працювати на випередження, бути відкритими до проблем дітей, щоб не стикатися з випадками булінгу чи сексуального насильства тільки постфактум», – розповів Юрій Пехньо, перший заступник керівника Мукачівської окружної прокуратури.

Напрацьовані у ході спілкування заходи та рекомендації щодо подальшої роботи у сфері захисту інтересів дітей будуть доведені до відома усіх територіальних громад району та інших уповноважених державних органів для подальшого їх застосування у роботі.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1207