Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2023

Шлях пролягав з Івано-Франківська на Закарпаття: прикарпатцю повідомили про підозру у незаконному переправленні військовозобов’язаних

   

За процесуального керівництва Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури мешканцю Івано-Франківської області повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон групи військовозобов’язаних чоловіків (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що прикарпатець за обіцяну грошову винагороду мав сприяти «ухилянтам» у незаконному перетині кордону. Для цього на автомобілі «Mercedes-Benz», у салоні якого знаходилося троє пасажирів, з території Івано-Франківської області вирушив на Закарпаття. Попередньо він надав вказівки щодо того, як група повинна поводитися при проходженні блокпостів.

Підозрюваний мав намір переправити громадян до Румунії поза офіційними пунктами пропуску. Одержана оплата такої послуги від однієї особи становила 5500 доларів США.

Пізно ввечері у неділю, 24 вересня, чоловіків викрили прикордонники на території смт. Солотвино. «Ухилянтів» притягнули до адміністративної відповідальності, а організатору незаконного переправлення найближчим часом оберуть запобіжний захід.

Триває досудове розслідування, яке слідчі Рахівського районного відділу поліції за оперативного супроводу Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2635