Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

За поширення забороненої символіки комуністичного тоталітарного режиму на Закарпатті судитимуть священника УПЦ (МП)

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо настоятеля одного з храмів Хустської єпархії УПЦ (МП), розташованого в Тячівському районі, за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

У ході слідства встановлено, що священнослужитель, будучи прихильником комуністичного тоталітарного режиму, публічно демонстрував свою позицію в одній із соціальних мереж. Там, серед своєї кількатисячної авдиторії, він розміщував зображення з комуністичними символами, зокрема зі значком червоної зірки та військовим орденом СРСР.

Крім того, чоловік розміщував дописи, у яких вітав «С днем Великой Победы» та навіть «прикрашав» свою аватарку зображенням п’ятикутної червоної зірки.

Під час обшуків в обвинуваченого знайшли та вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності, а також матеріали та літературу проросійського характеру, яка могла використовуватися для поширення пропаганди серед населення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області. Обвинувальний акт скеровано на розгляд у Рахівський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2569