Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2023

У Берегові судитимуть громадянина, що допомагав групі з семи військовозобов’язаних незаконно дістатися Угорщини

   

Берегівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо уродженця Києва за фактом сприяння групі військовозобов’язаних у незаконному переправленні через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений вже під час повномасштабного вторгнення рф в Україну переїхав на Закарпаття та працював водієм таксі. До протиправної діяльності чоловіка залучив інший громадянин, особу якого встановлюють.

До обов’язків фігуранта входило перевезення «ухилянтів» з Ужгорода на територію Берегівського району, поблизу кордону з Угорщиною. На початку вересня цього року він допоміг групі з 7 військовозобов’язаних чоловіків дістатися с. Косонь та надав вказівки, куди рухатися, аби перетнути держрубіж, і як поводитися у разі викриття групи.

Вночі 8 вересня осіб, що намагалися незаконно потрапити на територію ЄС, виявили співробітники Мукачівського прикордонного загону. Згодом правоохоронці розшукали і ділка, який допомагав «ухилянтам». Наразі він під домашнім арештом, а автомобіль «Renault Megane», який чоловік використовував для вчинення злочину, знаходиться на штрафмайданчику поліції.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд у Берегівський районний суд, який вже призначив підготовче засідання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 706