Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2023

Неправомірні дії, що призвели до незаконного відчуження землі вартістю майже пів мільйона гривень – на Хустщині судитимуть колишнього голову сільської ради

   

Начальник Міжгірського відділу Хустської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови сільської ради одного з населених пунктів району за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, колишній голова сільської ради вчинив ряд протиправних дій для незаконної безоплатної передачі земельної ділянки у власність місцевої мешканки. Цільове призначення землі – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Посадовець сфальсифікував рішення сесії сільради та технічну документацію із землеустрою. На основі складених і виданих ним підроблених документів з комунальної власності незаконно вибула земля, площа якої становить 1,1 га, а вартість – майже пів мільйона гривень.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції № 2 Хустського районного управління поліції. Обвинувальний акт скеровано в Міжгірський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 699