Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2023

За незаконне переправлення військовозобов’язаних до Словаччини перед судом постане мешканець Ужгородського району

   

Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо закарпатця за фактом незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що мешканець Ужгородського району шукав чоловіків, охочих уникнути призову на військову службу, та пропонував їм послуги з незаконного переправлення до Словаччини. Добре знаючи прикордонні території, він організовував маршрут гірсько-лісистою місцевістю за 3000 доларів США з особи.

Обвинувачений забезпечував перевезення «клієнта» на околиці с. Домашин, після чого самостійно проводив його до лінії кордону. Приблизна тривалість такої «подорожі» становила 4 години.

У червні цього року протиправну діяльність чоловіка викрили, після чого він намагався переховуватися від правоохоронців. Згодом його розшукали та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Розслідування злочину здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу Чопського прикордонного загону. Великоберезнянський районний суд вже визначив дату підготовчого засідання у провадженні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 464