Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2023

Завдяки прокуратурі на Мукачівщині суд зобов’язав лісгосп визначити межі унікального лісового заказника місцевого значення

   

Суд задовольнив позов Мукачівської окружної прокуратури в інтересах держави, за яким Свалявське лісове господарство зобов’язали провести роботи із винесення меж лісового заказника місцевого значення «Тесаник» та закріпити їх в натурі (на місцевості).

Сам заказник площею майже 170 га розташований на Мукачівщині та входить до складу природно-заповідного фонду України й охороняється як національне надбання, щодо якого встановлений особливий режим охорони, відтворення та використання. Прокуратура виявила бездіяльність землекористувача – місцевого лісгоспу – щодо організації проведення робіт із винесення меж заказника, що є порушенням вимог природоохоронного та земельного законодавства. Це ставило під загрозу його раціональне використання у подальшому.

За участі прокурора Спеціалізованої екологічної прокуратури обласної прокуратури  Закарпатський окружний адміністративний суд розглянув позовну заяву та прийняв рішення про її задоволення в повному обсязі. Бездіяльність лісгоспу визнана протиправною, відтак його зобов’язано вжити заходи для винесення і закріплення меж лісового заказника.

Виконання відповідачем вказаних вимог дасть змогу упередити незаконне відчуження земель ПЗФ. Крім того, такі дії сприятимуть збереженню та відтворенню унікальних букових лісів, що ростуть на території «Тесаника».

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 721