Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

Хабар за оформлення на навчання у ВНЗ для відстрочки від призову – на Закарпатті підозрюють голову приймальної комісії

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури завідувачу кафедри у відокремленому підрозділі одного з приватних всеукраїнських вишів повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний, очолюючи приймальну комісію, пропонував за хабар фіктивно оформити чоловіків на стаціонарне навчання. Це давало б їм можливість отримати відстрочку від призову на військову службу.

Фігуранта викрили та затримали при одержанні 1000 доларів та 2000 грн неправомірної вигоди. За ці кошти він мав сприяти зарахуванню в освітній заклад двох «абітурієнтів» призовного віку. Наразі встановлюють всі деталі вказаної схеми та інших осіб, які можуть бути причетними до її реалізації.

Підозрюваному вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу. Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 524