Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

Постачання товарів на користь військово-оборонного комплексу рф: перевізника із Закарпаття підозрюють у веденні господарської діяльності з державою-агресором

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури місцевому підприємцю повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, чоловік ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну займався підприємницькою діяльністю у сфері внутрішніх і міжнародних перевезень. Надалі, усупереч наявній забороні на ведення торгівлі з рф, вів господарську діяльність із державою-агресором.

Підозрюваний, будучи власником зареєстрованого в одній із країн ЄС автотранспортного підприємства, налагодив схему поставок товарів до рф та на тимчасово окуповані території України, зокрема в Крим. Здійснювалося це транзитом через білорусь, де перевізники задіювали для протиправної діяльності так звані транспортно-логістичні центри.

Встановлено, що закарпатець протягом цього року систематично здійснював поставки вогнетривких матеріалів державі-агресору. Серед отримувачів товару було й ПАТ «Новолипецький металургійний комбінат». Там сировину використовували в процесі виробництва сталі, яку комбінат, згідно з даними останніх проведених закупівель, постачав до ряду держпідприємств російського оборонного сектору.

Так, відомо про надходження сталі до російських виробників електротехнічного обладнання, яке використовують у військовій сфері, чи підприємств ворога, що спеціалізуються на виготовленні військового озброєння, а саме – систем керування вогнем корабельної артилерії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 700