Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

Тримання під вартою з правом внести майже пів мільйона гривень застави – в Ужгороді завкафедри військової підготовки, викритому на хабарі, обрали запобіжний захід

   

За доводами прокурора Ужгородської окружної прокуратури завідувачу кафедри військової підготовки одного з ВНЗ на Закарпатті обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести  майже 430 тис. грн застави.

Також сьогодні Ужгородський міськрайонний суд задовольнив клопотання правоохоронців і відсторонив підозрюваного від посади на час слідства.

Нагадаємо, йому інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Слідством встановлено, що чоловік брав хабарі від студентів, мотивуючи це тим, що кошти необхідно надати, щоб не мати проблем у зв’язку з відсутністю на навчальних заняттях із поважних причин.

Згідно з оперативною інформацією, сума хабаря могла варіюватися в межах 300-500 доларів США. Саме на одержанні 400 доларів США від студентки особу викрили та затримали.

Триває досудове розслідування, яке за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури здійснює Ужгородське районне управління поліції за оперативного супроводу УСБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 720