Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

Напали на жителя Сваляви, заволоділи грошима та замкнули його зв’язаним у квартирі: двох громадян засуджено до 4 років ув’язнення

   

За публічного обвинувачення Свалявського відділу Мукачівської окружної прокуратури двох громадян засуджено до 4 років ув’язнення за незаконне позбавлення волі, викрадення майна, пограбування та підробку документів на переказ та їх використання, що вчинено за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 200 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів, що двоє чоловіків – уродженець Донеччини та кримчанин – у березні 2021 року вчинили напад на свого знайомого. Вони допомагали потерпілому з ремонтом, після чого влаштували застілля із розпиванням алкогольних напоїв. У ході спілкування дізналися про наявну у господаря помешкання значну суму коштів на банківському рахунку та вирішили заволодіти ними.

Після погроз чоловік перерахував зловмисникам 30 тис. грн. Далі обвинувачені зв’язали потерпілого, відібрали в нього мобільний телефон і замкнули в квартирі. Згодом, зателефонувавши в банк, змогли переказати на свої рахунки ще 8 тис. грн.

Згодом нападникам вдалося покинути територію Закарпаття, однак правоохоронці швидко вийшли на їх слід і затримали. З березня 2021 року обоє чоловіків – під вартою, там вони перебуватимуть і до набрання вироком законної сили.

Призначаючи покарання, Свалявський районний суд врахував, що особи частково визнали вину у скоєному, а один з них – уродженець Криму – вже судимий раніше.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 666