Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

Шукав клієнтів через Telegram-канал для незаконного перетину кордону з Угорщиною – на Закарпатті викрили чергового переправника військовозобов’язаних

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури уродженцю Дніпропетровської області повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Вчора чоловіка затримали на території Берегівщини. В ході розслідування вдалося встановити, що для протиправної діяльності чоловік використовував відкритий Telegram-канал, де серед підписників жваво обговорювалися способи потрапити за кордон при діючих обмеженнях в умовах воєнного стану. Там підозрюваний знаходив клієнтів, зв’язувався з ними та узгоджував подальший план дій.

За грошову винагороду у розмірі 1000 доларів США з особи він погодився надати всю необхідну інформацію щодо того, як обійти стаціонарні блокпости та потрапити до Угорщини поза межами пунктів пропуску. Фігурант відвіз двох «клієнтів» у смт. Вилок на своєму автомобілі «KIA» та надав вказівки щодо подальших дій. Сам він планував перетнути кордон через найближчий КПП, на в’їзді до якого чоловіка і затримали правоохоронці спільно зі співробітниками Чопського прикордонного загону.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 628