Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2023

Заборонити будівництво, що суперечить законодавству: у Мукачеві прокуратура через суд домоглася скасування містобудівних умов, що не відповідають нормам

   

Мукачівській окружній прокуратурі вдалося через суд домогтися скасування незаконно надані органом місцевого самоврядування містобудівні умови та обмеження. Відповідний позов задовольнив Закарпатський окружний адміністративний суд.

Прокуратура встановила, що наприкінці минулого року один із обслуговуючих кооперативів отримав містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкту будівництва в Мукачеві. Йдеться про реконструкцію житлового будинку під торгово-офісну будівлю з житловими квартирами у центральній частині міста.

При цьому таке рішення суперечило вимогам законодавства, адже допущено ряд суттєвих порушень: не дотримано вимог щодо висотності та площі забудови, невірно визначено категорію будівництва, порушено ДБН в частині протипожежних відстаней, не передбачено необхідну кількість паркомісць,  не запроєктовано дитячі ігрові майданчики тощо. Крім того, таке будівництво не відповідало Генеральному плану та Плану зонування території міста.

Врахувавши всі обставини, що порушують інтереси держави та територіальної громади, окружна прокуратура застосувала представницькі повноваження у сфері містобудівної діяльності та подала позовну заяву. Суд задовольнив її в повному обсязі, а раніше видані міськрадою містобудівні умови та обмеження визнав протиправними та скасував.

Наразі очікується набрання рішення суду законної сили.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 809