Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2023

Двоє ужгородців, які організували діяльність підпільної нарколабораторії та встигли виготовити 13 кг канабісу, постануть перед судом

   

Перечинський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо двох місцевих жителів за фактами незаконного виготовлення та зберігання наркотиків в особливо великих розмірах, вирощування конопель та утримання місць для такої протиправної діяльності (ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 310, ч. 2 ст. 317 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачені забезпечували діяльність підпільної нарколабораторії, розташованої у складському приміщенні в Ужгороді. Там були встановлені спеціальні системи освітлення, клімат-контролю, вентиляції та крапельного поливу, які забезпечували необхідні умови для вирощування конопель.

У ході обшуку, проведеного у травні цього року, правоохоронці вилучили більше 1000 рослин коноплі. Їх ділки вирощували, аби в подальшому висушувати та подрібнювати, готуючи до вживання. Крім того, у приміщенні знайшли і 13 кг вже готового «товару» – канабісу.

Досудове розслідування здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Судовий розгляд провадження відбуватиметься в Ужгородському міськрайонному суді, який вже призначив дату підготовчого засідання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 888