Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2023

На Закарпатті за пособництво державі-агресору судитимуть вісьмох керівників райавтодорів із Луганщини

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти щодо восьми мешканців Луганщини за фактами пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Один із обвинувачених є депутатом Старобільської районної ради від забороненої в Україні політичної партії «ОПЗЖ».

Усі фігуранти на момент повномасштабного вторгнення рф в Україну очолювали філії держпідприємства «Луганський облавтодор»: Новопсковський, Біловодський, Міловський, Кремінський, Марківський, Білокуракинський, Лисичанський райавтодори та Старобільську дорожньо-експлуатаційну дільницю.

За даними слідства, керівники цих установ добровільно погодилися на співпрацю з ворогом під час тимчасової окупації населених пунктів у Луганській області. Вони не вчинили жодних дій, аби припинити виробничу діяльність і вивести підрозділи на підконтрольну Україні територію. Натомість передали окупаційній адміністрації ввірене їм майно філій: адмінбудівлі, цехи, автомобілі та спецтехніку тощо.

Обвинувачені наразі перебувають на тимчасово окупованій Луганщині, тож судовий розгляд щодо них відбуватиметься за спеціальною процедурою in absentia.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 604