Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2023

На Закарпатті викрили двох учасників схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних до Угорщини – їм повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканці с. Велика Добронь та жителю Іршави повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Фігурантів затримали цими вихідними на Берегівщині, незабаром суд обере їм запобіжні заходи.

Правоохоронці встановили, що підозрювані розробили план незаконного перетину кордону з Угорщиною в обхід офіційних пунктів пропуску. Всі деталі та вказівки щодо подальших дій «клієнтам» надавали під час особистих зустрічей напередодні переправлення. Вартість такої «послуги» становила 3800 доларів США з особи.

Закарпатці відвезли військовозобов’язаних на околиці с. Чома на Берегівщині, отримали грошові кошти та наказали чекати на провідників, які прямуватимуть з групою безпосередньо до держрубежу. Після цього протиправну діяльність громадян викрили, усіх причетних до неї осіб встановлюють.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу відділу міграційної поліції та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 742