Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2023

В Ужгороді правоохоронці викрили та ліквідували групу наркодилерів – затримано п’ятьох осіб

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури викрито та затримано групу з п’ятьох ужгородців за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та збуту наркотиків і психотропів (ч. 2 ст. 307 КК України). Їм вже повідомили про підозру.

Встановлено, що місцеві мешканці займаються розповсюдженням заборонених речовин на території Закарпаття. Попередньо, організував протиправну діяльність 30-річний чоловік, а серед фігурантів є особи, що неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Наркоділки налагодили канали постачання їм партій метамфетаміну, який у подальшому зважували та фасували на менші «дози», готуючи до роздрібного збуту через спеціально визначених для цього осіб. За оперативною інформацією, в місяць така діяльність могла приносити чоловікам близько 300 тис. грн прибутку.

У межах розслідування правопорушення вчора в Ужгороді проведено обшуки за місцями проживання, у транспортних засобах, а також на території об’єктів нерухомості, що перебувають у користуванні фігурантів.

Вилучено кілька десятків згортків і зіп-пакетів із речовинами, схожими на метамфетамін і канабіс, які скеровано на експертизу, автомобілі, готівкові кошти в національній та іноземних валютах на загальну суму майже 300 тис. грн. Знайдено і, ймовірно, вогнепальну зброю та боєприпаси, які також скерують експертам для дослідження.

Викриття злочину проведено прокурорами спільно зі слідчими та оперативниками Нацполіції Закарпаття, співробітниками УБН ГУНП в Закарпатській області, Держприкордонслужби та із залученням спецпідрозділів КОРД і РПОП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 589