Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

За понад 5000 доларів США переправляли військовозобов’язаних до Словаччини – судитимуть двох жителів Ужгородщини

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох закарпатців за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

У ході слідства встановлено причетність мешканців Ужгородського району до схеми з незаконного переправлення до Словаччини осіб призовного віку. Вони підшукали двох «клієнтів», забезпечили їх транспортним засобом із водієм та доставили з Ужгорода в смт. Великий Березний. З населеного пункту неподалік і мав пролягати маршрут лісистою місцевістю до лінії кордону. Закарпатці надали чоловікам і поради щодо обходу прикордонних нарядів, однак ця спроба виявилася невдалою.

За протиправні послуги ділки одержали від «ухилянтів» грошову винагороду в іноземних валютах, загальна сума якої еквівалентна понад 5000 доларів США.

Обвинувальний акт для розгляду направлено у Великоберезнянський районний суд.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції № 2 Ужгородського районного управління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області, відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття та оперативників Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 584