Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

На Закарпатті колаборантку з Луганщини засуджено до 15 років ув’язнення за держзраду та зайняття псевдопосади при окупантах

   

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури мешканку Луганська «заочно» засуджено за фактами державної зради в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Суд призначив їй покарання у виді 15 років ув’язнення із конфіскацією майна на користь держави і позбавленням права протягом 10 років обіймати певні посади в органах влади, установах, підприємствах та організаціях.

У судовому засіданні прокурор довела, що обвинувачена підтримувала незаконне захоплення військовими рф влади на території України. Жінка погодились очолити незаконно створений окупантами орган влади на території тимчасово окупованого смт. Станиця-Луганська. Вона обійняла псевдопосаду начальниці відділу виконавчої служби Станично-Луганського районного управління юстиції так званого міністерства юстиції терористичної організації «лнр».

Поплічниця окупантів співпрацювала з представниками інших незаконно утворених органів влади та сприяла утвердженню на тимчасово захоплених територіях політики псевдореспубліки, надавала допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області. Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 609