Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

Тримання під вартою з можливістю внести майже 5,1 млн грн застави: на Закарпатті групі підозрюваних у наркоторгівлі обрали запобіжні заходи

   

За доводами Закарпатської обласної прокуратури обрано запобіжні заходи п’ятьом ужгородцям, яких підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті наркотиків і психотропів (ч. 2 ст. 307 КК України). Нагадаємо, їх затримали в Ужгороді минулого тижня.

Так, чоловіків взяли під варту з можливістю внести заставу на загальну суму майже 5,1 млн грн. Для одного з підозрюваних це 1 073 000 грн, для інших двох – 1 207 800 грн, та по 805 тис. грн для решти.

Нагадаємо, правоохоронці розслідують незаконну діяльність групи осіб, якій інкримінують розповсюдження заборонених речовин на території Закарпаття. Наразі встановлено, що наркоділки налагодили канали постачання їм партій метамфетаміну, який у подальшому зважували та фасували на менші «дози», готуючи до роздрібного збуту через спеціально визначених для цього осіб. Попередньо, за місяць така діяльність могла приносити чоловікам близько 300 тис. грн прибутку.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу співробітників УБН ГУНП в Закарпатській області та Держприкордонслужби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 528