Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

Незаконний перетин кордону за 8000 євро: на Рахівщині двох місцевих жителів судитимуть за переправлення військовозобов’язаних до Румунії

   

Прокурор Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів смт. Великий Бичків за фактом організації незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що закарпатці спланували незаконне переправлення двох військовозобов’язаних чоловіків до Румунії. Попри можливу небезпеку для життя та здоров’я цих осіб, їх маршрут пролягав через р. Тиса в обхід встановлених пунктів пропуску.

«Клієнти» прибули на територію Закарпаття з Івано-Франківської області. Далі один із обвинувачених на автомобілі «Opel Astra» забрав чоловіків із Рахова та відвіз до прикордонних територій у смт. Великий Бичків. Там на нього вже очікував спільник.

Послугу з незаконного переправлення ділки оцінили у 8000 євро за двох осіб. Наприкінці травня вони встигли одержати на банківську картку аванс у розмірі 20 тисяч гривень. Решту суми готівкою у чоловіків вилучили під час спецоперації з викриття злочину на початку червня цього року.

Розслідування правопорушення здійснював Рахівський районний відділ поліції із залученням працівників Мукачівського прикордонного загону та ГУ ВБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 366