Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2023

На Закарпатті очільника лісгоспу підозрюють у незаконному видобутку надр зі збитками у понад чверть мільйона гривень

   

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури директору одного з лісгоспів краю повідомлено про підозру у незаконному видобуванні надр із використанням службового становища (ч. 3 ст. 240 КК України).

Слідством встановлено, що очільник держпідприємства налагодив механізм незаконного видобування корисних копалин із р. Тересва на території Тячівського району. Для його реалізації доручив підпорядкованим працівникам без дозвільних документів здійснювати роботи за допомогою наявної у лісгоспу техніки. Видобуту піщано-гравійну суміш вивозили на приватну земельну ділянку у с. Усть-Чорна.

Відомо, що протягом квітня-травня минулого року унаслідок протиправної діяльності незаконно видобуто близько 300 кубометрів надр. Збитки навколишньому середовищу склали 307 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Шостий слідчий відділ (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 780