Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2023

Експрацівницю Ужгородської міськради підозрюють у службовій недбалості, через яку у приватну власність надано землі аеропорту вартістю понад 11 млн грн

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишній співробітниці Ужгородської міської ради повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що через неправомірні дії жінки на території Ужгорода у приватну власність безпідставно передали більше 70 земельних ділянок загальною вартістю 11,3 млн грн. Всі вони розташовані по вул. Собранецькій, в межах місцевого аеропорту.

За даними слідства, підозрювана, працюючи завідувачкою одного з відділів, на засіданні сесії міськради повідомила про нібито відмову ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород» від права постійного користування землями загальною площею понад 95 га. Більшість із них – майже 75 га – рішенням депутатів переведено в землі запасу міста, а в подальшому – надано у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Надалі вирішуватиметься питання щодо повернення земель комунальному підприємству у судовому порядку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 619