Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2023

Повідомлено про підозру депутату, який підірвав гранати під час засідання сесії сільради на Закарпатті

   

Керівник Закарпатської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату Керецьківської сільської ради за фактом скоєння терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 258 КК України).

За даними слідства, 15 грудня 2023 року у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради підозрюваний кинув на підлогу у залі три гранати, які одразу здетонували. На сесії депутати розглядали питання прийняття бюджету на 2024 рік.

За оновленими даними, від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

Вчора їх госпіталізували до кількох медзакладів області з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості. У більшості діагностували осколкові поранення.

Підривник прийшов до свідомості та наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України. Вирішуватиметься питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування за фактом вчинення теракту здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

Зазначимо, що слідчі Нацполіції України також проводять досудове розслідування за фактом незаконного поводження з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 364