Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2024

Організував схему незаконного перетину кордону з Угорщиною, шукаючи клієнтів через Telegram-канал – на Закарпатті судитимуть чергового переправника

   

Прокурор Ужгородської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо уродженця Дніпропетровської області за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, обвинувачений розробив протиправний механізм переправлення до країн ЄС громадян України. Чоловік шукав «клієнтів» через один із відкритих Telegram-каналів, де серед підписників жваво обговорювалися способи потрапити за кордон при діючих обмеженнях в умовах воєнного стану.

За грошову винагороду у розмірі 1000 доларів США з особи він погодився надати всю необхідну інформацію щодо того, як обійти стаціонарні блокпости та потрапити до Угорщини поза межами пунктів пропуску. Фігурант відвіз двох військовозобов’язаних чоловіків у смт Вилок на своєму автомобілі «KIA» та надав вказівки щодо подальших дій.

Після цього обвинувачений мав намір перетнути кордон через найближчий КПП на території Берегівщини, однак на в’їзді до нього чоловіка затримали. Подальше розслідування злочину здійснювали слідчі відділу поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції спільно з оперативниками відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 303