Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2024

В Ужгороді за одержання хабаря судитимуть завідувача одного з відділень пологового будинку

  

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо завідувача одного з відділень Ужгородського міського пологового будинку за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений отримав від громадянки 400 доларів США, щоб провести штучне переривання вагітності за відсутності належних для цього підстав. Попередньо він висловив вимогу щодо надання йому частини від вказаної суми як авансу, а решту – вже після проведення операції.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Ужгородське районне управління поліції.

Довідково: в Україні строк, до якого дозволено проводити штучне переривання вагітності виключно за бажанням жінки, становить 12 тижнів. Для переривання вагітності, строк якої – від 12 до 22 тижнів, мають бути підстави медичного або немедичного характеру, перелік яких визначений у постанові КМУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 799