Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2024

Фіктивна інвалідність для уникнення призову – на Закарпатті викрили на хабарі лікаря-члена ВЛК

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарю-психіатру одного з районних медичних закладів у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, медик, який входив до складу військово-лікарської комісії, вимагав і одержав хабар за «вирішення питання» щодо виготовлення військовозобов’язаному документів для отримання інвалідності. У подальшому це надавало змогу уникнути мобілізації.

Сума неправомірної вигоди становила 2000 доларів США.

Восени 2023 року лікар разом із авансом у розмірі половини від усієї суми коштів узяв медичні довідки чоловіка для «вивчення». Підозрюваний запевнив у позитивному результаті їхніх домовленостей та зазначив, що готову документацію він отримає після сплати решти.

Правоохоронці викрили та затримали члена ВЛК безпосередньо на одержанні коштів. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Протиправну діяльність викрито прокурорами спільно зі слідчими Ужгородського райуправління поліції, співробітниками обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 745