Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

Допоміг «водіям» незаконно покинути Україну через систему «Шлях» - на Тячівщині підозрюють місцевого підприємця

    

За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури директору місцевого підприємства повідомлено про підозру за кількома фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч.ч. 1,2 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що очільник приватного підприємства у перші місяці повномасштабного вторгнення рф в Україну налагодив схему незаконного переправлення військовозобов‘язаних чоловіків до ЄС. Без оформлення трудових відносин та інших необхідних документів він вносив їхні дані до системи «Шлях» як водіїв вантажних автомобілів.

При цьому встановлено, що фірма кілька останніх років не займалася міжнародними перевезеннями, а деякі «водії» на підставі отриманих дозволів пішо перетнули кордон із Румунією та не повернулися в Україну.

Триває встановлення усіх обставин злочину. Досудове розслідування здійснює Тячівський районний відділ поліції із залученням оперативників Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури  

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 499