Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

На Ужгородщині лікаря-члена ВЛК, підозрюваного у хабарництві, відсторонили від посади

     

 

За клопотанням, погодженим Великоберезнянським відділом Ужгородської окружної прокуратури, лікаря-психіатра одного з медичних закладів краю тимчасово відсторонено від посади. Це здійснено на час розслідування факту вимагання та одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Також суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внести 121 тис. грн застави. У разі внесення цих коштів на чоловіка покладається ряд обов‘язків, серед яких - заборона на виїзд за межі Закарпаття.

Нагадаємо, лікаря, який входив до складу військово-лікарської комісії, підозрюють у вимаганні й одержанні хабаря за «вирішення питання» щодо виготовлення військовозобов’язаному документів для отримання інвалідності. У подальшому це надавало змогу уникнути мобілізації.

Сума неправомірної вигоди склала 2000 доларів США, її фігурант одержував частинами. Слідство у кримінальному провадженні здійснює Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 557