Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

В Ужгороді за одержання хабаря судитимуть завідувача кафедри військової підготовки університету

   

Прокурор Ужгородської окружної прокуратури затвердив і скерував на розгляд суду обвинувальний акт щодо завідувача кафедри військової підготовки одного з ВНЗ краю за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

У ході слідства встановлено, що підозрюваний налагодив механізм неправомірного одержання коштів від студентів. Він озвучував необхідну суму, яку йому потрібно надати, аби не мати проблем у зв’язку з відсутністю на навчанні.

На такому факті у жовтні минулого року його викрили правоохоронці. Обвинувачений одержав 400 доларів США від студентки, що кілька днів була відсутня на заняттях із поважних причин.

Після затримання фігуранта відсторонили від займаної посади та обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом на заставу у розмірі майже 430 тис. грн. Розслідування правопорушення здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу УСБУ в Закарпатській області.

Подальший розгляд провадження відбуватиметься в Ужгородському міськрайонному суді.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 465