Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

До 10 років ув’язнення засуджено керівника райавтодору з Луганщини за пособництво державі-агресору

   

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури мешканця Луганщини заочно засуджено за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також чоловіку на 10 років заборонили обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та органах, що надають публічні послуги.

Відомо, що громадянин більше 20 років очолював Марківський райавтодор, що є філією держпідприємства «Луганський облавтодор».

У суді прокурор довела, що на момент повномасштабного вторгнення рф в Україну керівник установи не виконав зобов’язання припинити виробничу діяльність, консервувати майно та релокувати підприємство на підконтрольну українській владі територію. Натомість він добровільно погодився співпрацювати з ворогом та допомагати утвердженню окупаційної влади на території Луганщини.

Засуджений організував проведення інвентаризації майна та його перереєстрацію на баланс підконтрольного «лнр» підприємства. Йдеться про адмінбудівлі, цехи, автомобілі та спецтехніку тощо.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області. Судовий розгляд провадження відбувався в Ужгородському міськрайонному суді за спеціальною процедурою in absentia, тобто за відсутності обвинуваченого. Його інтереси представляв адвокат. Наразі вирок щодо чоловіка набув законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 436