Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

Забезпечували військовозобов’язаним виїзди за кордон в особистих цілях через систему «Шлях»: на Закарпатті підозрюють трьох осіб

       

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом закарпатцям повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що підозрювані заснували товариство, яке нібито мало займатися міжнародними перевезеннями. Одержавши таким чином доступ до системи «Шлях», вони шукали «клієнтів», оформляли з ними фіктивні трудові договори та безпідставно вносили осіб до системи під виглядом водіїв.

Як повідомив процесуальний прокурор Артем Іванов, таким чином військовозобов’язані чоловіки у якості другого водія транспортного засобу виїжджали на територію ЄС. У подальшому вони залишалися там, а представники фірми, які «супроводжували» клієнтів у таких поїздках, поверталися в Україну.

Вартість протиправних послуг складала 1000-1500 доларів США з особи. Це давало змогу перебувати за межами держави до 2 місяців із можливістю повторного виїзду на аналогічний термін.

При цьому підозрювані контролювали повернення своїх «водіїв» в Україну, адже перевищення ними строків перебування за кордоном могло слугувати підставою для викриття протиправної діяльності та припинення дії ліцензії товариства на міжнародні перевезення.

Подальше досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 477