Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

Судитимуть 4 учасників злочинного угруповання, які масово збували метамфетамін в Ужгороді

   

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури та Ужгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо організованої групи у складі чотирьох осіб, які налагодили мережу розповсюдження метамфетаміну на території обласного центру.

Трьох чоловіків та жінку обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України). Лідеру угруповання – 43-річному ужгородцеві – інкримінують також організацію місць для їх незаконного вживання (ч.ч. 1, 2 ст. 317 КК України).

Слідством встановлено, що з початку минулого року закарпатець налагодив протиправну діяльність, залучивши до неї ще трьох виконавців. Один із учасників угруповання відповідав за постачання товару та забезпечував ним усіх фігурантів.

Правоохоронцям вдалося задокументувати, що збутом психотропів займався кожен із членів організованої групи. Нерідко вони призначали зустрічі з «клієнтами» безпосередньо у будинках, де проживали.

Наприкінці вересня 2023 року у помешканнях фігурантів було проведено обшуки. Там знайшли та вилучили близько пів сотні згортків і пакетиків із вже розфасованим метамфетаміном, електронні ваги, пристрої для вживання наркотиків, грошові кошти, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи.

Відомо також, що організатор злочинної діяльності надавав іншим учасникам наркоугруповання та «клієнтам» власне підсобне приміщення для спільного вживання психотропних речовин.

Наразі двоє обвинувачених перебувають під вартою, ще двоє – вийшли під заставу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління карного розшуку та Управління боротьби з наркозлочинністю ГУ Нацполіції Закарпаття.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 216