Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

На Закарпатті правоохоронці знешкодили канал незаконного збуту зброї, боєприпасів і вибухових речовин

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури закарпатцеві повідомлено про підозру у збуті боєприпасів, вибухових пристроїв і речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік налагодив злочинну діяльність прямо з установи виконання покарань. Там він якраз відбував покарання за аналогічний злочин – суд призначив йому понад 5 років за ґратами за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

До арешту він облаштував на околицях Ужгорода сховок з боєприпасами та вибухівкою, які згодом дистанційно збував місцевому населенню. Задокументовано, що підозрюваний встиг продати кілька гранат, пістолет і тротилові шашки з електродетонаторами.

Крім того, правоохоронці виявили незаконний сховок закарпатця. Там вилучили гранати типу РГД-5 та Ф-1, велику партію тротилу і пластиду з електродетонаторами, а також близько 600 набоїв різного калібру.

Подальше досудове розслідування здійснює Ужгородське районне управління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області та відділу кримінальної поліції Ужгородського РУП ГУНП Закарпаття.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 480