Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Виписала собі премій на понад 100 тис. грн – на Тячівщині до 2 років позбавлення волі засудили ексначальницю відділу сільської ради

   

За публічного обвинувачення Тячівської окружної прокуратури колишню начальницю одного з відділів Углянської сільської ради засуджено до 2 років позбавлення волі за заволодіння коштами з місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Суд також ухвалив рішення заборонити громадянці протягом 2 років обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Прокурори довели, що в 2021 році жінка, працюючи на посаді начальниці відділу сільської ради, видала ряд незаконних наказів щодо виплати премій для себе на загальну суму понад 104 тис. грн. Це підтверджують результати моніторингу використання бюджетних коштів Углянською ТГ і ряд інших доказів.

Обвинувачена свою провину в інкримінованому їй злочині не визнала. Набрання вироку щодо неї в законну силу очікується.

Водночас у Тячівському районному суді триває розгляд ще одного провадження щодо жінки. Там йдеться про факти незаконного преміювання і працівників відділу на понад 300 тис. грн.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 444