Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

Готував військовозобов’язаного переплисти Тису у гідрокостюмі: на Закарпатті викрито чергового переправника

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури мешканцю Берегівщини повідомлено про підозру в незаконному переправленні військовозобов’язаного через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Правоохоронці з’ясували, що підозрюваний був залучений до схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку до сусідніх із Закарпаттям країн. Він повинен був супроводжувати осіб дорогою до держрубежу та надавати всі необхідні речі для його перетину за межами пунктів пропуску.

Цими вихідними протиправну діяльність чоловіка було викрито в смт Вилок Берегівського району. Він саме готував одного з «клієнтів» до незаконної мандрівки: надав йому гідрокостюм та розповів, як той має переплисти р. Тиса на надувній резиновій камері, щоб дістатися Угрощини. За це підозрюваний встиг отримати оплату у розмірі 1500 доларів США.

Викриття злочину здійснено прокурорами спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції, оперативниками відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Незабаром фігуранту оберуть запобіжний захід. Осіб, які були його спільниками, встановлюють.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 227