Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Крадія-«гастролера», що обікрав жительку Мукачева на понад 300 тисяч гривень, засуджено до 6 років ув’язнення

   

Прокурор Мукачівської окружної прокуратури в судовому засіданні довів вину 30-річного громадянина у скоєнні крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Його засуджено до 6 років ув’язнення.

У судовому засіданні прокурор надав докази того, що обвинувачений причетний до викрадення у жительки Мукачева грошових коштів і ювелірних виробів, загальна вартість яких оцінена у понад 320 тис. грн. Трапилося це в травні 2023 року. Чоловік діяв зі спільником, який наразі переховується від правоохоронців і перебуває у розшуку.

До Мукачева чоловіки приїхали з іншої області, а одразу ж після скоєння крадіжки покинули територію регіону. Поліцейським вдалося затримати їх вже на Київщині.

Серед викраденого – більше 5300 євро, 4000 грн, золоті прикраси на майже 100 тис. грн та годинники. При собі у фігурантів знайшли також набори спеціальних ключів і відмичок, які ті використовували «в роботі». Усе це чоловіки «надійно» заховали в шині, яку перевозили в багажнику авто, та правоохоронці виявили сховок. Таким чином потерпілій повернули майже все награбоване, однак частину грошей зловмисники встигли витратити.

За рішенням суду чоловік також повинен відшкодувати мукачівці понад 26 тис. грн моральної та матеріальної шкоди.

Обвинувачений вину у скоєному злочині не визнав. Натомість прокурор у судовому засіданні просив призначити чоловіку покарання у виді 8 років ув’язнення, тож готуватиме апеляційну скаргу на вирок суду у зв’язку з його м’якістю.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 209