Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Вилучили партію метамфетаміну на понад пів мільйона гривень: на Закарпатті правоохоронці викрили організовану групу торговців психотропами

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури чотирьом мешканцям Ужгородщини повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307 КК України).

У ході розслідування встановлено, що на території регіону ділки займалися придбанням оптових партій метамфетаміну та збували вроздріб місцевому населенню. «Товар» зберігали за місцями свого проживання, зважували та фасували, готуючи до подальшої реалізації.

Днями правоохоронці провели санкціоновані обшуки в помешканнях і транспортних засобах фігурантів. Виявили орієнтовно 300 г метамфетаміну, вартість якого на «чорному ринку» становить понад пів мільйона гривень. Вилучили також велику кількість пакетиків для фасування, електронні ваги, мобільні телефони, банківські картки, готівкові кошти та три автомобілі.

Наразі трьом підозрюваним вже обрали запобіжні заходи. Організатор протиправної діяльності – 32-річний ужгородець – перебуватиме під вартою без права внести заставу. Натомість два його спільники арештовані з можливістю внести 908 тис. грн і 303 тис. грн застави відповідно. Місцезнаходження четвертого чоловіка встановлюється.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 186