Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

За $3000 незаконно переправляли військовозобов’язаних до Словаччини – на Ужгородщині судитимуть трьох осіб

   

Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо трьох закарпатців за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Встановлено, що ділки налагодили механізм переправлення до Словаччини осіб призовного віку. «Клієнтів» розміщували в готелі на території Ужгородського району, звідки потім відвозили до лісистої місцевості неподалік держрубежу.

Обвинувачені надавали чоловікам усі необхідні поради та вказівки щодо перетину кордону, а також вказували подальший маршрут руху. Вартість такої «послуги» складала  3000 доларів США з людини.

У ході слідства правоохоронці задокументували два факти протиправної діяльності громадян. У помешканнях чоловіків провели обшуки, під час яких знайшли та вилучили грошові кошти та інші речові докази.

Двом фігурантам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу – 187 880 грн та 134 200 грн відповідно, а третьому – у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Наразі досудове розслідування, яке здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону, завершене. Обвинувальний акт скеровано для подальшого розгляду у Великоберезнянський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 179