Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2024

На Закарпатті депутата, підозрюваного у скоєнні терористичного акту, утримуватимуть під вартою у ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)»

   

Депутата Керецьківської сільської ради, якого підозрюють у скоєнні терористичного акту, що призвів до загибелі людей (ч. 3 ст. 258 КК України), перевели до ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)».

Нагадаємо, з грудня 2023 року він перебував у лікарні під цілодобовим наглядом, адже до нього застосовано запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Зараз, з огляду на висновки медиків, стан здоров’я потерпілого покращився та дозволяє утримувати його в установі виконання покарань. Туди його перевели з однієї з медичних установ Ужгорода.

Наразі розслідування випадку підриву гранат на засіданні сесії Керецьківської сільської ради триває. Його за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

У рамках кримінального провадження було призначено ряд експертиз, у частині з яких вже готові результати. Зокрема, йдеться і про судово-психіатричну експертизу, призначену щодо підривника.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 236