Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2024

У Закарпатській обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за рік та визначили пріоритети для подальшої діяльності

   

У Закарпатській обласній прокуратурі сьогодні, 20 лютого, відбулася оперативна нарада, на якій обговорили результати роботи органів прокуратури краю за 2023 рік та окреслили пріоритети для подальшої діяльності.

Розпочали захід із хвилини мовчання у пам’ять за загиблими під час Революції Гідності, адже саме сьогодні Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні.

Керівник Закарпатської обласної прокуратури Анатолій Ковальчук відзначив, що завдяки злагодженій роботі органів правопорядку в області забезпечено стабільну безпекову ситуацію, однак є ряд напрямів роботи, де потрібно активно працювати і в подальшому.

Перш за все це стосується злочинів проти основ національної безпеки. Протягом минулого року на території області вчинено 43 кримінальні правопорушення такої категорії. При тому, що Закарпаття – тиловий регіон, в умовах воєнного стану правоохоронці повинні й надалі посилено працювати для виявлення та знешкодження випадків колабораційної діяльності, державної зради чи будь-яких інших форм пособництва ворогу.

Важливою залишається протидія злочинам у бюджетній сфері. Будь-яке зловживання при використанні бюджетних коштів, зокрема і під час проведення закупівель, є неприпустимим. Саме тому очільник обласної прокуратури наголосив на важливості викриття таких випадків, притягнення винних до відповідальності і відшкодування збитків.

Актуальною для Закарпаття залишається боротьба із контрабандою, порушеннями на митниці, злочинами у сфері екології, зокрема тими, які стосуються невідновлюваних природних ресурсів.

Також Анатолій Ковальчук наголосив, що в центрі уваги правоохоронців має бути протидія та запобігання правопорушенням, вчиненим проти дітей, а також таким, що пов’язані із домашнім насильством.

«Не маємо забувати і про збереження та дотримання прав людини на усіх етапах кримінального провадження, кожна наша дія повинна бути виваженою, адже ми несемо за це відповідальність перед суспільством», –  резюмував керівник Закарпатської обласної прокуратури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 249