Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Незаконне переправлення військовозобов’язаних до Румунії: на Тячівщині викрито місцевого мешканця

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканцю Тячівського району повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що закарпатець налагодив протиправний механізм переправлення військовозобов’язаних чоловіків до Румунії. Підозрюваний планував маршрут, шукав охочих покинути територію України та надавав їм всю необхідну інформацію щодо перетину. Свої послуги він оцінив у 4000 доларів США з людини.

Напередодні фігурант домовився із чоловіком про незаконне переправлення останнього та повідомив йому про необхідність прибути до с. Грушово Тячівського району. Там на таку «подорож» вже очікували четверо осіб – мешканці Київської, Вінницької та Івано-Франківської областей.

Вказану групу осіб викрили спільно зі слідчими ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області та співробітниками Мукачівського прикордонного загону.

Наразі встановлюють можливих спільників підозрюваного закарпатця. Йому самому найближчим часом оберуть запобіжний захід.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 219