Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

За скоєння ДТП, в якій загинула 13-річна дівчинка, закарпатця засудили до 8 років ув’язнення

   

За підтримання публічного обвинувачення ювенальними прокурорами Закарпатської обласної прокуратури суд визнав мешканця с. Колочава винним у порушенні правил дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що призвело до смерті 13-річної дівчини, та залишенні її у небезпеці (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України).

Чоловіка засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на аналогічний строк. Також за рішенням суду обвинувачений має відшкодувати 1 млн грн за цивільним позовом потерпілих.

Прокурори довели, що закарпатець у вересні 2022 року скоїв дорожньо-транспорту пригоду в с. Синевир. Керуючи автомобілем «Mercedes Vito» у стані алкогольного сп’яніння, він на швидкості здійснив наїзд на 13-річну дівчину. Вона з подругою саме йшли узбіччям у попутному напрямку.

Після того, що трапилося, водій не зупинив авто, щоб надати потерпілій допомогу, а поїхав далі. Від отриманих травм дитина загинула на місці ДТП.

Невдовзі після аварії правоохоронці затримали чоловіка за місцем його проживання. Відтоді закарпатець під вартою, там він перебуватиме і до набрання вироком законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 255