Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Збували психотропи на роботі чи розсилали по Україні поштою – мешканцям Мукачівщини загрожує до 10 років за ґратами

   

Восени минулого року двох жителів Мукачівського району – 44-річного чоловіка та 41-річну жінку – викрили на незаконному розповсюдженні психотропних речовин. Чоловіка затримали на підприємстві, де він працював, а жінку викрили після відправки забороненого «товару» поштою. Замаскувати протиправну діяльність у зловмисників не вийшло, тож наразі всі матеріали щодо них скеровані на розгляд суду.

Мешканку Сваляви обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні та пересиланні психотропів з метою збуту (ч. 2 ст. 307 КК України).

Прокурор Свалявського відділу Мукачівської окружної прокуратури встановив, що жінка придбала партію PVP та вирішила підзаробити, продаючи заборонену речовину вроздріб. Для цього розфасувала її у полімерні пакетики, які заховала в одяг і під виглядом звичайних посилок відправляла «клієнтам» поштою в різні області України.

А раніше судимий за наркозлочин мешканець с. Ключарки незаконно збував метамфетамін прямо на робочому місці – на одному з підприємств у Чопі. Ужгородська окружна прокуратура задокументувала кілька таких фактів, а при затриманні у чоловіка також виявили канабіс і PVP, які він зберігав в особистих речах.

Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 309 КК України, тобто незаконний збут психотропів, вчинений повторно, незаконне зберігання наркотичних засобів, а також психотропних речовин у великих розмірах.

Судовий розгляд щодо вказаних громадян триває. У разі доведення вини їм загрожує ув’язнення строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 295