Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

Безпекова ситуація на Закарпатті: керівник обласної прокуратури провів координаційну нараду з правоохоронцями краю

   

Керівник Закарпатської обласної прокуратури Анатолій Ковальчук за участі очільників органів правопорядку краю провів координаційну нараду. Обговорили результати спільної роботи за 2023 рік та пріоритетні напрямки, на яких варто зосередити увагу в роботі протягом поточного періоду.

В умовах війни важливим залишатиметься попередження, викриття та розслідування кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки, громадського порядку тощо. Також один із ключових орієнтирів у діяльності правоохоронців – забезпечення дотримання прав і свобод людей, захист інтересів суспільства та держави.

За підсумками діяльності у 2023 році вдалося досягти зменшення кількості умисних вбивств, крадіжок, грабежів, розбійних нападів, злочинів проти волі, честі та гідності особи та щодо безпеки руху та експлуатації транспорту. Активізовано зусилля і у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Водночас варто зосередити зусилля на протидії ороганізованій злочинності, корупційним правопорушенням, які посягають на функціонування економіки, кіберзлочинам, а також екологічним правопорушенням.

У координаційній нараді взяли участь керівники територіальних органів поліції, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Бюро економічної безпеки України, митниці, Чопського та Мукачівського прикордонних загонів.

Керівник обласної прокуратури наголосив, що важливо залучати всі наявні у правоохоронців ресурси для досягнення спільної мети та ефективної протидії злочинності в регіоні. Для цього учасники наради визначили конкретні завдання, над реалізацією яких працюватимуть у подальшому.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 199