Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Виманила майже 1,5 млн грн за «зняття порчі» – на Закарпатті встановили підозрювану у шахрайстві особу

   

За процесуального керівництва Іршавського відділу Хустської окружної прокуратури 22-річній уродженці Київщини повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України).

За інформацією слідства, жінка шляхом обману виманила у закарпатки грошові кошти на загальну суму майже 1,5 млн грн та ювелірні прикраси. Потерпіла звернулася до правоохоронців і повідомила, що стала жертвою аферистки, яка під виглядом «зняття порчі з сім’ї» заволоділа усіма її заощадженнями.

Встановлено, що з так званою провидицею мешканка Закарпаття контактувала через мережу Інтернет. Підозрювана запевнила, що допоможе жінці, але для проведення необхідних ритуалів їй потрібні гроші та золоті прикраси. Частину коштів потерпіла переказала на банківську картку зловмисниці, частину готівкою передала їй через довірену особу.

Сама ж підозрювана увесь цей час знаходилася у м. Чернігів. Правоохоронці встановили її місце проживання і провели там санкціоновані обшуки. Знайшли та вилучили мобільний телефон, банківські картки, квитанції та ювелірні прикраси, серед яких і ті, що належать потерпілій.

Жінку вже доставили на територію Закарпатської області та обрали їй запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 1 млн 481 тис. грн застави.

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції № 1 Хустського районного управління поліції. Ймовірних спільників громадянки та інших потерпілих від шахрайських дій встановлюють.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 132