Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

На Закарпатті прокуратура забезпечила надходження до держбюджету 5,8 млн грн несплачених податків

   

Закарпатська обласна прокуратура забезпечила відшкодування до державного бюджету понад 5,8 млн грн. Цього вдалося досягнути за результатами здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні щодо умисного ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України).

Спільно з детективами ТУ БЕБ у Закарпатській області було встановлено, що держпідприємство «Свалявське ЛГ» ухилилося від сплати податку за лісові землі. Загалом воно заборгувало 5,8 млн грн, що включає суму штрафної санкції за несвоєчасну оплату та нараховану пеню.

Зауважимо, зміни до законодавства про те, що лісові землі, крім рентної плати, обкладаються ще й земельним податком, набрали чинності у 2018 році. Попри це, головний бухгалтер підприємства, відповідальний за фінансово-господарську діяльність, не подав уточнюючу податкову декларацію з плати за землю, що й призвело до виникнення заборгованості.

Наразі досудове розслідування завершено. З огляду на те, що борг до бюджету відшкодовано в повному обсязі, головного бухгалтера звільнено від кримінальної відповідальності у передбаченому законом порядку (ч. 4 ст. 212 КК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 197