Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

Начальника відділу Синевирської сільської ради затримали на хабарі за «вирішення» земельних питань

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури начальника відділу Синевирської сільської ради викрито та затримано за вимагання і одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Правоохоронці вручили чоловіку повідомлення про підозру. Найближчим часом до суду будуть подані клопотання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Встановлено, що службовець пропонував громадянину за хабар вирішити питання щодо зміни цільового призначення земель. Це дало б змогу на ділянках, першочергово відведених для ведення особистого селянського господарства, будувати котеджі та займатися туристичним бізнесом.

Сума коштів, яку необхідно було надати за такі «послуги», сягала до 3000 доларів США. Раніше підозрюваний отримав аванс у розмірі 15 тис. грн. Вчора, під час зустрічі із закарпатцем в одному із закладів у Міжгір’ї, одержав і решту суми – 15 тис. грн і 1800 доларів США.

У ході слідства досліджуватиметься можлива причетність інших службових осіб органу місцевого самоврядування до вказаного злочину.

Кримінальне правопорушення розслідує Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 164