Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

На Мукачівщині судитимуть організовану групу, що налагодила незаконний наркобізнес у регіоні

   


Мукачівська окружна прокуратура спільно з обласною прокуратурою скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох мешканців с. Станово за фактами незаконного збуту наркотичних засобів і психотропних речовин, вчиненому  у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, група місцевих мешканців віком від 22 до 34 років систематично займалася протиправним збутом канабісу, метамфетаміну, мефедрону та PVP на території регіону. Вони налагодили схему постачання і розповсюдження заборонених речовин серед мережі клієнтів.

Встановлено, що для передачі покупцям «товару» ділки навіть облаштували спеціальне місце в лісистій місцевості на околицях села. Повідомляли про нього тільки довіреним особам, для яких і залишали там «закладки».
 
Правоохоронці задокументували ряд фактів збуту членами наркоугруповання наркотиків і психотропів, зокрема і в особливо великих розмірах. У середньому один згорток вартував 1000-2000 грн.

Частину зароблених незаконною діяльністю коштів організатор виплачував виконавцям. Навіть встановив для них фіксовану подобову оплату, яка сягала 500 грн/день.

У жовтні минулого року правоохоронці викрили осіб саме під час продажу великої партії метамфетаміну за 30 тис. грн. Тоді їх затримали та взяли під варту з можливістю внести заставу.

Зауважимо, що двоє фігурантів вже судимі раніше: один – за злочин у сфері незаконного обігу наркотиків, інший – за вчинення крадіжки.

Досудове розслідування здійснювало Мукачівське районне управління поліції за оперативного супроводу кримінальної поліції Мукачівського РУП та Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 127