Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Закарпатця, який за $4000 мав переправити військовозобов’язаного через кордон, засуджено до 5 років ув’язнення

   

За публічного обвинувачення Берегівської окружної прокуратури жителя Іршави засуджено за незаконне переправлення військовозобов’язаного через державний кордон із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Суд призначив йому покарання – 5 років за ґратами із конфіскацією майна.

Прокурор довів, що чоловік погодився за 4000 доларів США допомогти громадянину незаконно потрапити на територію країн ЄС. Він наказав останньому оселитися в одному з готелів Берегова та чекати там слушного часу для перетину держрубежу. Також надав вказівки, яким чином це можна буде зробити.

Переправника з «клієнтом» викрили на початку листопада 2022 року. Вони на автомобілі «Volkswagen» рухалися до с. Бадалово, у бік кордону з Угорщиною. Коли обвинувачений зрозумів, що його викрито, намагався втекти, однак правоохоронці затримали його.

У судовому засіданні він не визнав свою вину. При цьому прокуратура наполягала на призначенні чоловіку покарання у виді ув’язнення строком на 7 років.

Берегівський районний суд взяв до уваги, що обвинувачений є пенсіонером, не судимий раніше та утримує неповнолітню дитину, тому призначив йому покарання, застосувавши ч. 1 ст. 69 КК України.

Вирок ще можна оскаржити в суді апеляційної інстанції.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 191